Vols veure el que fan algunes mamis

Bombolles Nadons

Ball amb Nadons

 

 

Vine a ballar amb el teu nadó

 

Estimular de forma adequada, respectant la naturalesa del bebè, enriqueix de forma positiva el seu desenvolupament.

En aquestes sessions aprendràs els primers jocs amb el teu bebè, a través d'algunes cançons de faldilla, materials diversos, danses sincronitzades… Tot per estimular les capacitats motrius i cognitives del teu bebè, per al seu desenvolupament social i per despertar la seva sensibilitat rítmica i musical. I per a la mamà també és una oportunitat per contactar amb el seu cos a través del moviment, mientra enforteix el vincle amb el seu bebè.

Més informació sobre els beneficis de compartir danses amb el teu bebè:

Dansa, comparteix i explora noves formes de relacionar-te amb el teu bebè.

Mare i fill es comuniquen mitjançant el contacte físic i visual, i participen conjuntament del ritme, el moviment i la dansa, fomentant una major capacitat d'observació, escolta i empatia. S'enriqueix així la relació i es reforça el vincle afectiu, mentre s'estimulen les capacitats motrius i cognitives del bebè.

Una recerca recent afirma que els bebès neixen amb una predisposició per a la dansa, tenen una predisposició natural a moure's al ritme de la música. La recerca va ser realitzada per Marcel Zentner a la Universitat de York. L'estudi es va realitzar mitjançant l'observació d'un grup de bebès i nens petits, les edats dels quals estaven compreses entre els cinc mesos i els dos anys d'edat, en experiments amb 120 bebès i nens, els petits van ser exposats a diversos extractes musicals i estímuls rítmics i els bebès produïen moviments diversos al ritme de la música).

Segons Zentner, més que la melodia, és el ritme el que produeix una resposta, resposta que sembla molt plaent per als nens, ja que anava acompanyada d'un somriure, fins i tot “com més sincronitzen els seus moviments amb la música, més somriuen els nens“. Les conclusiónes de l'estudi es van publicar en el nombre de març de 2010 de la revista Proceedings of the National Academy of Sciences Online, i es poden consultar al complet (en anglès).

Alguns beneficis de dansar amb el teu bebè:

– La dansa ajuda al desenvolupament social del bebè. Les danses col·lectives són una manera divertida per als bebès per experimentar la interacció social. El ball social dóna al bebè l'oportunitat de construir sobre les seves habilitats socials en estar en un ambient amb un adult que s'està relacionant amb altres adults i nens. Els bebès poden adquirir aquestes habilitats, tals com el contacte visual i l'ús de les salutacions corresponents.

– Les danses en cercle proporcionen l'estímul de la diversió per a bebè. L'estimulació multisensorial és important per a l'aprenentatge del nen. L'estimulació mitjançant la música i el moviment, així com el plaer visual de veure altres cares i l'acostament i allunyament dels membres del grup, capten l'atenció del bebè. Per a algunes danses, ens valem també de mocadors o altres complements per afegir altres elements visuals.

– Pots despertar la sensibilitat rítmica i musical del teu bebè, especialment en les danses sincronitzades. La música i els sons a través de la veu de la mare també juguen un paper important en el desenvolupament del llenguatge, de la seva motricitat i sensorialidad, ja que l'oïda és un dels sentits que el bebè té més desarrolado en néixer, i això li fa molt receptiu davant una melodia. La música els encanta, perquè els dóna seguretat emocional, confiança, els permet expressar-se sense paraules i els convida a apropar-se a altres persones en un clima agradable, des de l'espontaneïtat. A més, jugar amb diferents qualitats de moviments i ritmes (de puntetes, ajupits, detenir-se, ràpid, lent, dins, fora, a dalt i a baix…) ajuda al bebè en el seu desenvolupament cognitiu.

Si vols saber tot el que fem, posa m'agrada al nostre facebook.

  

Per a més informació, omple el formulari

 

C/ Innocenci Soriano Montagut 52, Amposta (Tarragona)   628 537 889

x

Navega...